Neljää miestä epäillään luvattomasta susijahdista


Neljä miestä on ollut pidätettyinä epäiltyinä metsästysrikoksesta Puolangalla ja Hyrynsalmella. Lisäksi poliisi epäilee miesten syyllistyneen ampuma-aserikoksiin ja maastoliikennerikkomuksiin. Poliisi on takavarikoinut tutkinnan yhteydessä ampuma-aseita ja kolme moottorikelkkaa.

Epäilty teko tuli ilmi, kun poliisi sai 3. maaliskuuta iltapäivällä ilmoituksen, että Hyrynsalmella tiellä 891 Lylykylän ja Kytömäen välillä oli susi juossut uupuneena pitkin tietä ja loikannut tien pohjoispuolelle maastoon. Pian paikalle oli tullut kaksi miestä moottorikelkoilla, jotka olivat seuranneet suden jälkiä.

Poliisi otti maastosta kiinni kolme moottorikelkoilla liikkunutta miestä sekä yhden jalkaisin ja autolla liikkeellä olleen miehen. Kolme miehistä on kotoisin Puolangalta ja yksi Hyrynsalmelta. Poliisi otti miehet kiinni syyllisiksi epäiltyinä metsästysrikokseen.

Poliisin tutkimuksissa selvisi, että Hyrynsalmelta kotoisin oleva mies oli kyseisenä lauantaina soittanut aamulla Puolangalla asuvalle tutulle kaverilleen ja pyytänyt häntä kaverikseen susijahtiin. Mies oli löytänyt kahden suden jäljet Kytömäen länsipuolella olevasta maastosta.

Puolangalta kotoisin oleva mies otti mukaansa vielä kaksi kaveriaan ja lähtivät yhdessä pyydettyyn susijahtiin. Varusteina miehillä oli kaksi moottorikelkkaa sekä ampuma-aseita, joista yksi oli katkaistu luvaton yhdistelmäase. Mukana miehillä oli lisäksi metsästysaseita ja yksi isopistooli sekä aseisiin sopivia patruunoita.

Poliisin mukaan miehet eivät saaneet susia tapettua, vaikka he olivat ajaneet useita tunteja eläimiä takaa maastossa sekä auratuilla teillä.