Alla olevaan mielipidekirjoitukseen pitäisi jonkun paikallisen lintuharrastajan laatia vastine ja kertoa asiallisesti lokeista sekä niiden vaikutuksista ihmisten terveyteen. Lokkien ei ole todettu levittävän tauteja ihmisiin.

Lahden sataman lokkikanta on kasvanut kestämättömän suureksi. Kasvu jatkuu kiihtyvällä nopeudella, jollei sitä ryhdytä heti rajoittamaan tai etsimään keinoja koko lokkiyhdyskunnan siirtämiseksi pois lahtelaisten etupihalta.

Jos asialle ei tehdä nyt jotakin, haitat kasvavat samassa suhteessa lokkimäärän kanssa, samoin niistä aiheutuvat kustannukset, eikä kannata luottaa, että saamme EU:lta tukea kuten saimme sataman kunnostamiseen.

Lokkimäärä ei mahdu pesimään rakentamallemme aallonmurtajalle, joten levittäytyminen on alkanut läheisille laitureille ja rannalle jatkuen edelleen niin kauan kuin annamme sen tapahtua.
Lokit käyvät lounaalla kaatopaikoilla. Syötettyään poikasensa ja sulateltuaan kaatopaikan jätteen onkin aika etsiä sopiva paikka ulosteelle. Parhaita kohteita näyttävät olevan Sibeliustalo, läheiset laiturit, veneet, laivat sekä sataman ravintolat. Laiturit ovat jo nyt niin täynnä lokkien jätöksiä, että niillä liikkuminen on mahdotonta.

Kysymyksessä on terveysriski satama-aluetta olohuoneenaan käyttäville lahtelaisille sekä heidän vierailleen.

Oma lukunsa on tuhansien lokkien jatkuva kirkuna. Reviiririita on käynnissä koko ajan, joten ääni on mahtava. Teollisuudessa vastaava jatkuva äänihaitta saisi nopeasti viranomaiset liikkeelle. Hei, siellä kaupungintalolla, kevät on tulossa, tehkää jotakin! Muuten jäljelle jää vain eläinsuojelijoiden tapa, avata minkkihäkkien ovet. Aallonmurtajalla.