Oulun keskustassa tehtiin lauantai-aamuna havainto supikoirasta. Metsien asukki vietti aamupäivää Rautatienkadun, Asemakadun ja Kajaaninkadun keskellä olevalla sisäpihalla.

"Me seurasimme supikoiraa ensin ikkunasta. Se juoksenteli tuossa pihalla, ja sitten se katosi puskan alle. Kun me menimme katsomaan sitä, se oli siellä nukkumassa", kertoo Antti Koivumäki havainnoistaan.

Supikoiran uni ei häiriintynyt katselijoista. Se heräsi vasta, kun maata tömisteltiin.

Oulun yliopiston eläinmuseon konservaattori Risto Tornberg ei ole aikaisemmin kuullut supikoirahavainnoista Oulun keskustassa.

"Supikoiria tosin asuu Kempeleenlahden rannalla ainakin Hietasaaressa ja Äimärautiolla. Siinä mielessä ei ole yllättävää, että se onnistuu tulemaan keskustaan", Tornberg toteaa.

Supikoira nukkuu yleensä talviunta. "Se ei ole kuitenkaan niin sikeä nukkumaan kuin karhu tai mäyrä. Leudolla säällä se käy juomassa ja muutenkin liikkumassa", Tornberg taustoittaa.

Laji ei kuulu Suomen alkuperäiseen eläimistöön. Se on levinnyt Suomeen 1930-40-luvulla. Nykyisin supikoiraa tavataan lähes koko maassa. Lajin esiintymisen pohjoisraja on napapiiri. Asuinympäristönä supikoira suosii lehti- ja sekametsää. Supikoira on lisäksi yleinen tarhaeläin.