Kansanedustaja Lauri Oinonen ei malttanut lauantai-iltana odottaa tietoa Pylkönmäen hyökkääjästä, vaan lähestyi välittömästi lehdistöä omalla tiedotteellaan. Vanhaan tapaan tiedotteessa vaadittiin petojen, erityisesti suden pikaista vähentämistä yleisen turvallisuuden nimessä.

Tänään iltasanomissa Oinonen kertoo hätiköidyistä päätelmistään seuraavaa;

LAURI OINONEN, MIKÄ SAI TEIDÄT KIRJOITTAMAAN. ETTÄ KYSEESSÄ OLI SUSI?

-Pylkönmäen hirvimiehet kertoivat niin. Yhtä hyvin se olisi voinut olla susikin. Keski-Suomessa on tehty erittäin monia susihahaintoja. Itse en vuonna 1999 uskaltanut edes kirkkaaseen päiväsaikaan mennä edes pitkävartisen vesurin kanssa (Pylkönmäen naapurikunnassa, Multian pitäjässä sijaitsevaan) omaan metsääni, kun tiesin että siellä on susilauma.

OLETUS SUDESTA PALJASTUI VÄÄRÄKSI. OLISIKO KANNATTANUT ODOTTAA VARMAA
TIETOA ENNEN KUIN OTTAA KANTAA?

-Minä katson, että kannanotto on joka tapauksessa aiheellinen. Susipelko ja susien aiheuttama vaara ei ole poistunut mihinkään.

OLETTE JO PITKÄÄN KANNATTANUT SUURPETOJEN VAPAATA METSÄSTYSOIKEUTTA.
SAIKO TÄMÄ TAUSTA TEIDÄT NÄKEMÄÄN ENNENAIKAISESTI SUSIA SIELLÄ, MISSÄ
NIITÄ EI OLE OLLUTKAAN?

-Minulle oli kerrottu, että siellä oli ollut susia. Minulla ei ollut
mitään syytä epäillä tietoa. Se olisi voinut olla susi ja se voi vielä vastaavissa kohtaamisissa olla susi.Tuolla seudulla ihmiset ovat kohdanneet karhunkin omassa pihapiirissään. Näihin asioihin pitäisi puuttua ennenkiuin tapahtuu se, mitä ei koskaan toivoisi."

Kas näin siis kaikkien susi-ihmisten tuntema kansanedustaja tilittää. Jäljet johtivat taas sylttytehtaalle, eli suoraan hirvimiehiin. Olikohan se tieto susilaumastakin peräisin samalta taholta kun metsään ei vesurin kanssa uskaltanut mennä edes kirkkaalla päivän valolla?

Pelolle ei tietenkään voi mitään, sen kanssa täytyy tulla toimeen tai siihen pitää hakea apua. Metsänpedoilla kuvittelu ei mielestäni kuitenkaan ole aivan tervettä. Suurpetoja on Suomessa vähän, eikä niihin satunnainen metsässä kulkija helposti törmää.

Oinonen tai Suomen Suurpetoyhdistys eivät kuitenkaan vielä ole julkaisseet tiedotetta koirien vaarallisuudesta. Viime viikolla uutisoitiin kolme varmaa koiran hyökkäystä ja yksi epävarma koiran hyökkäys ihmisen kimppuun.

En kehoita ihmisiä pelkäämään koiria tai vähentämään niitä, mutta näille ammattimaisille peloittelijoille haluan kertoa tapahtumien vedonlyöntisuhteen.

Noin 200 sutta vastaan > 500 000 koiraa. Ennen seuraavaa tiedotetta tämä kannattaa muistaa!

Suomalaista metsää Jaskamonvaaran suojelualueelta.
279094.jpg