Lämmin sää on sulattanut lumet ja pysäyttänyt jahdin hyrynsalmella. Lumettomilla alueilla susia ei voi seurata jälkien perusteella. Tappolupiin aiotaan nyt hakea jatkoaikaa.

"Maanantaina löydettiin taas yksi raadeltu poro. Jahdin määräaika loppuu perjantaina. Varmaankin yritämme saada uuden luvan laumasta vielä jäljellä olevien kolmen suden kaatamiseen", Junttila arveli.

Väitetystä kahdeksan suden laumasta viisi sutta tapettiin viime perjantaina. Susien pyyntiä voidaan pitää teloituksena, jossa 60 miestä saartoi seitsemän kilometriä pitkällä lippusiimalla susilauman.

Maa- ja metsätalousministeriön myöntämät tappoluvat rikkovat räikeästi EU:n luontodirektiiviä. Suomella onkin tästä lähitulevaisuudessa selitettävää EY - tuomioistuimessa, jossa susiasia odottaa käsittelyä.

Samaan aikaan metsästäjät ovat kertoneet susikeskusteluissa hirvien lähes kadonneen susien ansiosta, mutta totuus on aivan toinen. Hirvikanta voi edelleen hyvin, eikä sitä monin paikoin ole edes yritetty laskea. Hirvivaara liikenteessä on yhä todellisuutta suurimmassa osassa maata ja hirvikolareissa kuolee useita ihmisiä vuosittain. Samaan aikaan puhe susipelosta ja ihmisuhrin odottamisesta on naurettavaa.

En tietenkään kehoita ampumaan hirviä enempää, minua ne eivät haittaa. Susi on vain monille väline torjua puhe todellisesta vaarasta jonka luonto tarjoaa.