drawingswildlife03wolveew4.jpg
Eriasia on kannattaako joka ainoa susihavainto uutisoida lehdissä? Mielestäni yhtään susihavaintoa ei saa ilmoittaa lehdistöön, naapurin metsästäjälle, petoyhdyshenkilölle tai riistanhoitopiirien tietoon. Susihavaintoja ei kannata ilmoittaa kuin henkilöille, joiden tietää pitävän suunsa kiinni, eli ei juuri kenellekään.

Lähes jokainen julkisuuteen päässyt susihavainto tietää kaatoluvan hakemista alueelle. Viime vuonna eräs riistanhoitopäällikkö kertoi haastattelussa - jokainen ilmoitettu susihavainto on arvokas, jotta sudelle voidaan hakea kaatolupa - Ja puoltavan kaatoluvan riistanhoitopiiri myöntää jokaiseen saamaansa anomukseen. Sinänsä aivan turhaa paperin kierrättämistä koko riistanhoitopiiri.

Nuori susi jolkottelee Paistjärvellä


Heinolassa Paistjärven kylällä Haaparannan tilan pihalla isäntäväki hieraisi sunnuntaiaamuna silmiään, kun pihassa jolkotteli susi.
Tilan isäntä Jari Vastamäki kuunteli aamulla puoli yhdeksän aikaan, kun koira aloitti kuistissa raivokkaan haukunnan. Koiran rähinälle syy selvisi pian, kun pihassa käyskenteli susi.
Heinolan metsästysyhdistyksen miehet kävivät toteamassa havainnon oikeaksi ja seuraavat nyt suden liikkeitä.

Itä-Häme 3.1.07