wolfinsnowcm0.jpg

Viime aikoina susikeskusteluissa, ja lukuisissa mielipidekirjoituksissa, on käytetty kokeneen ja arvostetun petotutkijan lausuntoa Suomen susimäärästä, jonka on väitetty kasvaneen 800 yksilöön!

Arvostusta voi saada monin tavoin, metsästyspiireissä väite suuresta susimäärästä upposi salaman lailla, eihän kukaan voi valehdella tai puhua pehmoisia, ei ainakaan jos susien lukumäärä on suurempi kuin rktl:n laskentoihin perustuva luku. Puolueettoman tutkijan lausuntoon oli tietysti hyvä turvata, samalla kun unohti, että tämä tutkija on aktiivinen metsästyksen harrastaja sekä eläkkeellä! Se siitä puolueettomuudesta.....!

Muistellaan samalla hieman menneitä, kuka muistaa Ruokolahden leijonan? Eikö siitäkin aikanaan saatu arvostetulta petotutkijalta lausuntoja. Ruokolahden kunnan sivut kertovat tapauksesta näin;

Martti Auvinen 23. päivänä kesäkuuta ollessaan leimaamassa metsää Ruokolahdella. Kaksi päivää myöhemmin havainto julkaistiin paikallislehdessä ja siitä alkoi uskomattoman laaja uutisointi ja keskustelu leijonan ympärillä. Myöhemmin on varmistunut, että leijona todellakin vieraili Ruokolahden metsissä tuona kesänä. Petotutkija Erik S. Nyholm kävi paikalla toteamassa mm. jälkihavaintojen perusteella leijonan oleskelun Ruokolahden luonnossa.

Samaan aiheeseen voi tutustua myös ylesiradion elävässä arkistossa;

Petotutkija Erik S. Nyholm uskoo, että Itä-Suomessa tehty leijonahavainto oli oikea, ja että kissapeto siirtyi takaisin itärajan toiselle puolelle syyskesän aikana.

Suomen susimäärä on edelleen se n. 200 yksilöä!