Liverpoolin poliisi toteutti keskiviikkona suuroperaation kiellettyjen pitbull-terrierien poistamiseksi kaupungin kaduilta. Operaatiossa, johon osallistui noin 60 poliisia, pidätettiin seitsemän henkeä ja takavarikoitiin 29 koiraa.

Operaatio perustui yleisön vihjeisiin, joita poliisille on tullut sen jälkeen, kun pitbull-terrieri tappoi uudenvuodenyönä viisivuotiaan tytön. Tyttö kuoli päähän ja niskaan saamiinsa vammoihin. Koira raateli pahasti myös tytön isoäidin.

Koira oli ollut pennusta asti saman perheen hallussa. Sen omistajaa on kuulusteltu. Lain mukaan vaaralliseen rotuun kuuluvan koiran omistaja on vastuussa sen teoista.

Liverpoolin poliisi aloitti pitbull-terrierien vastaiset iskut jo viime viikolla, jolloin takavarikoitiin kahdeksan koiraa.

Keskiviikon operaatio toteutettiin yhteistyössä eläinsuojelujärjestö RSPCA:n kanssa. Järjestö haluaa kitkeä Britanniasta laittomat koiratappelut, joita monet pitbull-terrierien omistajat harrastavat. Britanniassa on arviolta noin sata ihmistä, jotka harrastavat koirateppeluita. Koiratappelut kierrettiin saarivaltakunnassa 170 vuotta sitten.