Miten mahtaa olla, onkohan kyseessä edes sama susiyksilö kuin viime talvena havaittu. Yleensä näissä tapauksissa, kuten juuri Kiteellä, nämä harvinaisen suuret suuret sudet paljastuvat kesällä syntyneiksi reilu 20 kiloisiksi pennuiksi!

Koiran syöntiä ei tulisi koskaan käyttää suden tappoluvan perusteena! Yksikään koira ei vastaa arvoltaan uhanalaista eläintä, eikä tunnearvon omaavaa kotieläimellä tule pihassa järjestää susiruokintaa. Fiksu ihminen osaa pitää huolta koirastaan, ellei osaa vaihtakoon harrastusta.

Normaali ihminen ei myöskään koeta väistääkö suurpeto, tai katso kuinka lähelle sutta pääsee. En suosittele sitä koettamaan edes ison koiran kanssa.

Lemin poliisille kuitenkin kaikki kunnia osottamastaan maltista, hyvin toimittu. Ei tappolupia tulekaan myöntään olemattomilla perusteilla kuten näköhavainnoilla!

Lemin Ruomin ja Kuukanniemen alueella liikuskelevalle sudelle haettiin poikkeuslupaa kaatoon jo viime talvena sekä Luumäellä että Valkealassa. Harvinaisen rohkea susi tappoi kunnissa monta koiraa, osan se haki päiväsaikaan pihoilta. Maa- ja metsätalousministeriö ei kuitenkaan kaatolupaa sudelle myöntänyt.


Uimin metsästysseuran päällikön Hannu Hakosen mukaan suden käyttäytyminen on hyvin erikoista suurpedolle. Normaalista susi väistää ihmisen kohdatessaan, mutta Lemillä liikkuva yksilö päästää ihmisen varsin lähelle.

Lemin asukkaita kehotetaan edelleen varovaisuuteen. Erityisesti lapsia ja lemmikkejä on pidettävä tarkasti silmällä.

Lemillä on lisätty koulukuljetuksia susivaaran vuoksi.

Ruomin ja Heikkilän alueella lapset haetaan kouluun toistaiseksi kotipihoilta. Alueella liikkuva susi on isokokoinen, sen tassunjälkin on liki 10 senttimetriä. Lisäksi yksilö on harvinaisen rohkea, joka ei näytä pelkäävän ihmistä. Lappeenrannan apulaispoliisipäällikkö Jouko Jääskeläisen mukaan poliisi ei myönnä kaatolupaa kevyin perustein, vaan susi pyritään häätämään tai nukuttamaan.

Lemin Ruomin ja Kuukanniemen alueella liikuskelevalle sudelle on haettu poikkeuslupaa kaatoon jo viime talvena. Maa- ja metsätalousministeriö ei kuitenkaan myöntänyt lupaa.