En tiedä mitä tämä selvitys pitää sisällään, mutta uutisen mukaan se on ensimmäinen kattava tutkimus ilmastonmuutoksesta. Luonnosta ei kuitenkaan puhuta mitään tässä jutussa, toivottavasti se on kattavassa tutkimuksessa huomioitu?

Selvityksen mukaan sadot pohjoisessa kasvavat ja Pohjanmeren rannikosta voi tulla uusi rantalomakohde. Lisäksi paleltumiskuolemien arvellaan vähenevän.

Toisaalta Etelä-Euroopan maissa kuollaan yhä useammin kuumuuteen, raportti varoittaa. 65 vuoden kuluttua kuumuus tappaa 87 000 ihmistä nykyistä enemmän, mikäli Euroopan lämpötila nousee kolme astetta, raportissa arvioidaan. Jos lämpötilan nousu jää 2,2 asteeseen, kuumuuteen kuolee vuosittain 36 000 ihmistä enemmän kuin nyt.

Lisäksi myös turismi Välimerelle vähenee, kun pohjoisen Euroopan asukkaat eivät enää pakene kylmyyttä etelään, selvityksessä varoitetaan. Turismin vähenemisellä voi olla erittäin vakavat seuraukset Espanjan, Kreikan ja Italian talouksille.

Kuudennes maailman turisteista eli sata miljoonaa ihmistä vierailee Etelä-Euroopassa joka vuosi, ja he jättävät Välimeren maihin noin sata miljardia euroa.

Raportti on määrä julkistaa ensi viikolla, mutta The Financial Times -sanomalehti on saanut selvityksen haltuunsa. Kyseessä on ensimmäinen kattava tutkimus ilmastonmuutoksen vaikutuksista Euroopassa.