Koiran väistäminen johti nokkakolariin.

spacer.gif

Konnevedellä aiheutui nokkakolari kun autoilija väisti koiraa vastaantulijoiden kaistalle. Tapaus sattui 69-tiellä puoli kilometriä Konnevedeltä Suolahden suuntaan perjantaina iltayhdeksän jälkeen.
Vastaantulevan auton vuonna 1986 syntynyt suolahtelaismies jouduttiin irrottamaan autosta, koska hänen jalkansa jäivät puristuksiin.
Väistäneen auton vuonna 1987 syntynyt naiskuljettaja valitti tällin jälkeen päätään, niskaansa ja rintakehäänsä. Kyydissä olleet vuonna 1986 ja vuonna 1982 syntyneet henkilöt loukkasivat päätään ja käsiään. Koira kuoli ja autot saivat rytäkässä pahoja peltivaurioita.

Uutinen ei valitettavasti kerro, miksi koira oli vapaana keskellä tietä. Oliko kyseessä metsästysonnettomuus, koiran heitteillejättö vai miksi se juoksi tiellä.

Ajokoiran olleessa kyseessä autoilijan mahdolliset korvaukset voivat jäädä saamatta, ikävä kyllä tähän laillistettu koiran juoksuttaminen aiheuttaa vahinkoja. Onneksi uhreilta suuremmilta henkilövahingoilta säästyttiin.

Mikäli koira oli huolimattomuudesta päässyt vapaaksi juoksemaan tielle, pitäisi sen omistaja selvittää ja vaatia kunnon korvauksia.

Jos taas koira kuului niihin yksilöihin, jonka omistaja pitää sitä aina auki - Meidän piski ei karkaa asenteella - niin ehdotonta linnatuomiota tapon yrityksestä!