Hämeenlinnalaiset poliisit ja metsästäjät joutuivat susijahtiin uudestaan eilen, kun suden havaittiin liikkuneen jälleen samoilla seuduilla kuin perjantainakin. Tällä kertaa eläin näytti jäljistä päätellen palanneen etelän suunnasta kohti pohjoista saman asuinalueen halki kuin se oli perjantaina kiiruhtanut päinvastaiseen suuntaan. Poliisi päätti lopettaa jahdin iltapäivällä, kun sudesta ei enää löytynyt uusia näkö- tai jälkihavaintoja.

- Susi oli kulkenut aivan Käikälän omakotitaloalueen halki. Eräs Tyryläntien omakotitaloasukas havaitsi suuret jäljet vain metrin päässä talonsa nurkalta aamulla, kertoo ylikonstaapeli Mikko Westerlund.

Susi oli ilmeisesti ainakin osin kulkenut pitkin alueen halkaisevaa voimalinjaa, jossa maasto on peitteistä. Linjan molemmin puolin on asutusta.

- Sunnuntai-iltana kello yhdentoista tienoilla erään Tyryläntiellä sijaitsevan talon metsästyskoira oli äitynyt haukkumaan poikkeuksellisen kovaa. Jäljistä päätellen susi oli tuolla kohden muuttanut suuntaa. Ilmeisesti koira oli pelästyttänyt sen.

Poliisi eristi aamupäivällä parin kilometrin pituisen kaistaleen Käikälässä. Kymmenkunta metsästäjää ja useat poliisipartiot haravoivat alueen, mutta muita jälkiä - yhtä epävarmaa lukuun ottamatta - ei enää havaittu.

- Susi näyttää liikuskelevan vain öisin ja välttelevän ihmisiä. Jos se on loukkaantunut, sillä voi olla vaikeuksia metsästää. Eläin ei vaikuta kovin vaaralliselta, mutta tietysti se on näissä oloissa arvaamaton, sanoo Westerlund.

Tällä kertaa susi jätti jo jälkiä. Aivan asutuksen tuntumassa liikkunut otus sai riittävästi etumatkaa, eikä jälkiä enää aamupäivällä päästy seuraamaan.