Aamulla kirjoitin kuinka ministeriö antoi Kaaville tappoluvan, nyt samana päivänä myönnettiin kaksi kaatolupaa Lappeenrannan nuijamaalle sekä vielä kolme tappolupaa Hallan paliskunnalle. Kuten otsikko kertoo Suomi on paska maa!

Näytä mielipiteesi ja allekirjoita susiadressi!

Kaakkois-Suomeen myönnettiin lupa kahden suden kaatoon

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt kaatoluvan kahden suden kaatamiseen Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen alueella.

Lupaa haettiin Lappeenrannan Nuijamaan alueella liikkuvien häirikkösusien kaatoon. Ylitarkastaja Jussi Laanikari ministeriöstä sanoo, että kaadot on saatava aikaan kahden viikon aikana.

Ministeriössä on käsittelyssä vielä lupahakemus kolmen suden kaatoon Kaakkois-Suomessa. Ministeriö ei ole saanut pyytämiään lisäselvityksiä, joiden tulee olla perillä viimeistään ensi maanantaina.

Maa- ja metsätalousministeriö myönsi perjantaina Hallan paliskunnan alueelle luvan kolmen suden tappamiseen. Aiemmalla luvalla paliskunta tappoi viisi sutta.

Ministeriön mukaan susien tappaminen on perusteltua, koska se on ainoa tapa estää porotaloudelle aiheutuvat lisävahingot. Paliskunta saa käyttää susien tappamisessa apuna moottoriajoneuvoja ja keinovaloa. Lupa on voimassa 4.2. saakka.