AUTA! Lähetä sähköpostia ja kerro mielipiteesi! Metsähallituksen hakkuut uhkaavat viimeisiä Etelä-Suomessa uhanalaisen kuukkelin elinalueita Pirkanmaalla. Vaikka Suomen valtio on luvannut pysäyttää luonnon monimuotoisuuden vähenemisen vuoteen 2010 mennessä, hävitetään valtionmetsissä uhanalaisten lajien elinpaikkoja.

Metsähallitus hakkasi vuoden 2006 lopulla Virtain Riponevan kuukkelimetsässä, ja aikoo jatkaa hakkuita tammi-huhtikuun välisenä aikana. Myös Pirkanmaan toisella elinvoimaisella kuukkelialueella Ruoveden-Juupajoen rajalla aiotaan tänä talvena avohakata valtion mailla sijaitsevia kuukkelille ja muillekin uhanalaisille lintulajeille elintärkeitä vanhoja kuusikoita.

Metsähallitus tietää suunnittelemiensa hakkuualueiden merkityksen kuukkelille, mutta ei ole ollut yhteydessä alueista suojelualoitteita tehneisiin ja kuukkelitietoa toimittaneisiin ympäristöjärjestöihin ja lintuharrastajiin. Metsähallitus ei ole myöskään suunnitellut hakkuita yhteistyössä omien luontopalvelujen ja metsätalouden kesken, vaikka laitoksen oma ympäristöopas niin edellyttää.