Nuijamaan häirikkösusi kaadettiin
11.2. 04:00

SANNA PYYSALO

LAPPEENRANTA. Isokokoinen susi kaadettiin lauantaina Joussuolla Keskisaaren kylässä Lappeenrannassa. Kyseessä on häirikkösusi, joka on ollut Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen tähtäimessä jo jonkin aikaa.

- Jäljet löytyivät aamulla pihapiiristä, ja niitä lähdettiin seuraamaan. Kahden maissa päätettiin, että kaatoa kannattaa lähteä yrittämään ja tehtiin hälytys, riistanhoitoyhdistyksen suurpetoyhdyshenkilö Kari Jukkala kertoo.

Susi kaadettiin noin kello 16.30. Sutta metsästettiin reilun 50 hengen porukan voimin. Kyseessä oli 41-kiloinen urossusi.

- Tämä susi on liikuskellut yksin sen jälkeen, kun toinen ammuttiin, Jukkala sanoo.

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ myönsi 19. tammikuuta luvan kahden pihapiirissä säännöllisesti liikkuvan ja kotieläimiä saalistavan suden tappamiseksi. Ensimmäinen susi kaadettiin pari päivää luvan saamisen jälkeen.

Jäljelle jäänyt lupa ehti jo umpeutua, mutta ministeriö myönsi riistanhoitoyhdistykselle jatkoluvan. Molemmat luvat on nyt siis käytetty, eikä uusien hakemiselle ole Jukkalan mukaan tällä hetkellä tarvetta.

- Nämä kaksi olivat nimenomaan ne häiriköt. Nuijamaalla on liikuskellut myös kuuden suden lauma, mutta siitä ei ole toistaiseksi ollut haittaa, Jukkala selvittää.