Suurikokoinen koiran näköinen eläin raateli 11-vuotiasta poikaa omakotitalon pihassa lauantain vastaisena yönä Keski-Suomessa Pylkönmäellä.


Sairaalahoitoon toimitetun poika oli saanut syvän viiden sentin pituisen haavan käsivarteen sekä vatsaan kaksi puremajälkeä.

Poliisi ja RKTL:n  tutkijat selvittivät yhä, onko hyökkäjä koira vai isokokoinen koira. Poliisi on varoittanut paikallisia asukkaita vaarallisesta eläimestä.

- Lisäksi jos ihmiset saavat esimerkiksi lasin takaa otettua kuvan eläimestä, se helpottaa selvittämään, mistä eläimestä on kyse. Emmehän me lähde tappamaan susia, jos kyseessä onkin isokokoinen koira, totesi komisario Reima Rossi.

Poika ja pari hänen kaveriaan sekä kultainennoutaja olivat leikkimässä pihalla, kun koirannäköinen otus hyökkäsi muristen yli metrin korkuisen riukuaidan yli. Uhrin mukaan kyseessä oli isokokoinen eläin, joka puri häntä käteen.

Poika kertoi riuhtaisseensa kätensä irti eläimen suusta ja paenneensa talon kuistille. Muutkin pihalla olleet pojat näkivät koiran näköisen eläimen hyppäävän takaisin aidan yli ja loikkivan takaisin metsään.

Pihaan hyökännyt eläin kuvailtiin kultaista noutajaa suuremmaksi, muita tuntomerkkejä siitä ei ole saatu.

Toivottavasti eläimen laji selviää nopeasti. Arvailuja eläimestä voi laittaa tuonne kommentti puolelle!