Turkistarhoille ei ole yli vuoteen tehty iskuja. Eläinaktivismin muoto on muuttunut. Ilkivalta kohdistetaan vähittäiskauppaan ja yksityishenkilöihin. Tapauksia on viime vuosilta useita kymmeniä.

Tamperelainen turkiskauppias Pasi Mäki-Nevala sanoo joutuneensa muutaman vuoden aikana noin sadan rikoksen kohteeksi. - Mitään tarkkaa lukua en ole pitänyt. Ei se meidän elämää muuta.

Sen Mäki-Nevala kuitenkin muistaa, että poliisi on onnistunut selvittämään vain yhden tapauksen.

Sammon Turkiksen ikkunoita on kivitetty ja töhritty sekä liikkeen lukkoihin laitettu liimaa. Mäki-Nevalan auto on töhritty maalilla, renkaat puhkottu ja hänen kotinsa edustalla on pidetty mielenosoituksia.

Aktivismin malli haetaan ulkomailta, lähinnä Britanniasta, jossa iskuissa on myös käytetty fyysistä väkivaltaa.

Turkisala vetosi tänään kansanedustajiin. Turkisalan mukaan mielenosoitusten naamiointikielto ja kotipiirin laajentaminen olisi keino hillitä kotimielenosoituksia. Ala perää myös poliisilta tehokkaampaa toimintaa.

Syy miksi kirjoitan turkisaktivisteista tällä on tämä turkiskauppiaan täysin vastuuton ja valheellinen väittämä;
Turkiskauppias Mäki-Nevalan mukaan opetusministeriön pitäisi myös olla tarkempi jakaessaan luontojärjestöille tukea, koska sieltä voi valua rahaa laittomaan toimintaan.

Eläinten oikeuksia ajavat järjestöt ovat paremmin verrattavissa kenneljärjestöihin, niillä ei ole mitään tekemistä luonnonsuojelujärjestöjen kanssa.

Luonnonsuojelujärjestöt ovat moneen kertaan tuominneet turkisaktivistien iskut!