Eräs suuri metsästykseen ja aseisiin keskittyvä foorumi on muodostunut suomalaisen nettikeskustelun "mustaksi aukoksi, jossa kaikki laittomuuksiin yllytys on arkipäivää. Foorumilla 5 - 6 aktiivista kirjoittaa sabotoi muuta keskustelua ja pitää huolen, ettei poikkeavia mielipiteitä sallita. Kirjoituksiin vastaaminen aiheuttaa foorumilta bannaamisen.

Poimein muutamia tekstin pätkiä ko. foorumilta. Nämä eivät ole pahimpia pätkiä, ne ovat vain sattuman varaisesti muutamassa minuutissa poimittuja. Näiden avulla voi pohtia mikä on suomalaisen metsästäjän suhtautuminen luontoon tai yleiseen lainkuuliaisuuteen.

Yhdelläkään noiden kirjoitusten kirjoittajilla ei pitäisi olla asetta tai kotieiläintä! Alkuun päästään mukavasti myrkkysyöteillä.....

Joku kertoi klygolisyöteistä olevan "apua". Voisiko pakkasnestettä....mie en tiiä mittää.

Kun muistaisivat vain kylvää syöttinsä silloin kun ei ole enää koirat metsissä...

Viimeisimmissä susiuutisissa sanottiin että Pohjois-Karjalassa lumen tultua aloitetaan julma hanke susien tappamiseksi. Kokonaisia laumoja aiotaan teurastaa julmasti.

Lippusiimat valmiiksi ja äijät porukalla punomaan juonia hukkien pään menoksi. Passimiehistä ei varmasti tule olemaan pulaa...

Riistanhoitoyhdistyksille pitäisi antaa oikeus myöntää suden pyyntilupia tarpeen mukaan. Paikallisella tasolla tilanne tiedetään parhaiten.

Itse olen ehdottomasti sillä kannalla että vahingot täytyy estää ennen kuin ensimmäistäkään tapahtuu. Miksi pitäisi odottaa aina ensimmäistä uhria kun hyvin tietää mitä tulee tapahtumaan jos susi alkaa pyöriä pihamaalla?

Lumien tultua laitetaan hukkien nahat orrelle!Niitä on liikaa täällä kainuussa!

Vaikka kuinka ammuttaisiin, niin aina jää riittävästi susia metsiin. Ne ei todellakaan ole loppumassa.

Susi lupia liian vähän,mutta ampuu omalla luvalla..ei se susikaan kysy kun ajokoiran nappaa metsästä,kuten jo jossakin mainitsin..minun passi paikan ohi kannattaa hukan hipsiä,ei hipsi pitkälle. Näin on ollut ja näin tulee jatkossakin olevan

Eikös nämä teini-hiphoppari-nenärengas-hampputukka-viherpiiperot just väitä että heillä on 14v iässä enemmän elämänkatsomusta ja tietoa asiasta kuin yhdelläkään itä-suomessa asuvalla puhumattakaan metsästystä harrastavalla.

Oikein säälittää nuo EU:ta apuun huutajat, EU tulee ja kieltää, Eu tulee ja tekee sitä sun tätä. Mikä sille voi jos kieltää, joka tapauksessa ihmisten koirien ja koteläinten päälle tunkevat sudet pitää tappaa välittömästi.

Kyllä ihmeesti nämä piipertäjät peloittelevat EU:lla ja kaikilla muillakin keinoilla kaatolupien myöntämistä. Siitä vaan. Jos kaatoluvat tulisi kokonaan loppumaan, niin tässä hommassahan tulee käymään niin kuin Puolassa ja Italiassa. Susi tulee häviämään Suomen kartalta sen jälkeen täysin. Kun nyt jo tiedämme, missä vaiheessa on näiden hukkien seassa asuvien kärsivällisyys ja sen suomalaisen luonteen....nyrkkiä vähän kiristetään ja per...le, katsotaan loppuun asti. Näinhän se tulee menemään. Silloin ei enää valkata, sattuiko kohdalle joku ongelma susi vai ei. No, ongelmat poistuu sitten, kun laidasta laitaan monttuun menee kaikki.
Jotta tällainen ennustus, jos tähän EU:n peloittelua ja toimia sotketaan.

Mutta kun nuo hukat hiippailee nurkkapielissä häiriköimässä, eikä itsekkään enää uskalla lähimetsään ilman asetta koiran kanssa mennä, saati että lapsia

KAIKEN LISÄKSI SUSI ON RUOKAA ETSIVÄ JA
SAALISTAVA PETO.

Susi ei ole koskaan ollut Suomessa uhanalainen, saatikka nykyään. Mutta tulevaisuudesta en menisi vannomaan. Jos tällainen suojelu jatkuu pitempään, niin veikkaukseni ei mene varmaan paljoakaan metsään, kun sanon että ainakin itä- suomessa sudesta tulee uhanalainen.

Kuka on määritellyt suden uhanalaiseksi ja onko se virallista tietoa. Mistä se tiedon voisi vaikka käydä varmistamassa.

Heh Susi muka yhtäuhanalainen kain Ahma ja uhanalaisempi kuin liito-orava. Suojelu sivut on kysessä heh heh että susi
on yhtäuhanalainen kuin Ahma.

Vaikka susia onkin paljon enemmän kuin suomessa niin tässä on todiste, että susi voi tappaa ihmisen. Kyllähän se tappajasusi saattaa täälläkin olla vaikka niitä täällä onkin vähemmän

Ite olen ajatellut alkaa kantamaan metässä mukana rynkkyä, niin saa suolata 50 kertaa jos susi tulee vastaan!

Nää totaalisuojelu hörhöt tulkitsee noi taulukot siten että valtakunnan raja katkaisee levinneisyys alueet ja sillä perusteella päättelevät virheelllisesti suden olevan uhanalainen.
Sen sijaan susi koiria tappaessaan järjestelmällisesti saalistaa ... jonakin päivänä taas ihmistäkin , jollei asialle tehdä mitään.

Niin ,, Turkissa muuten saa sutta metsästää ilman minkäänlaisia lupia , ja suojelijat huomatkaa kuinka paljon niitä siellä silti on , ja tuskin susiviha on kovin suuri.

Ilmiselvästi luonnosta vieraantuneita, aivopestyjä kaupunkien kasvattamia nulikoita, joilla omat aivot eivät vielä ole kehittyneet ajattelemaan. Ehkä iän ja kokemuksen karttuessa näkevät asioita toisessakin valossa.

Sen sijaan vaikka Susia on erittäin vähän koko maassa , on itä-Suomessa kohtuuttoman suuri riski varsinkin lapsille joutua suden suuhun vaikka vielä ei niin ole käynytkään.

Pitkälle päin persettä mennään jos petojen poistamiseen tarvitaan mitään muuta lupaa kuin se mitä nimismieheltä irtoaa. Heti elo pois pedolta ja se on siinä.

"Kymmenvuotias pikkupoika joutui suden tappamaksi keski-Turkissa raportoi Anatolian uutistoimisto.
Onur Baharin ruumiin löysi hänen isänsä pellolta Talasin rajalta. Jäljistä oli nähtävissä, että nälkäinen susi oli tappaja."

Ja kohta piiperö kirjoittaa että ei ne Sudet täällä suomessa ole niin nälkäsiä että joutuvat pikkupoika tai tyttöjä tappamaan.
Turkissa vaan on kaikki asiat niin huonosti että Sudetkin joutuvat ihmisiä tappamaan.....

Kohta tapahtuu sama Suomessa.. toivottavasti sen jälkeen viimeistään saadaan järki Susi asiaan.

Ikäänkuin se, että koirat ovat raadelleet lapsia hengiltä, oikeuttaisi mahdollisen suden tekemän hyökkäyksen. Ajatukset kulkee jotenkin niin että "kuoleehan lapsia erilaisissa onnettomuuksissa" jne. "mitäpä siinä joku suden tappama merkitsee - sellaista vaan sattuu". Ja edelleen: "vanhemmat ovat syyllisiä kun eivät vahdi lapsiaan".

Unohdin mainita erään seikan, että sellainen koira joka tappaa ihmisen, niin se koira menettää myös henkensä. Vai onko jollain tiedossa, että ne olisi suojeltu.


Ainoa oikea tapa on menetellä kuten tehtiin 1960-90 luvuilla. Aina tavattaessa susi nurin. Heti kun joku lauma ilmaantui asustusten läheisyyteen lähdettiin lippusiiman kanssa porukalla jahtiin.

Tällä tavalla meillä säilyi siedettävän kokoinen susikanta, jotka elivät syrjäisemmissä metsissä. Ja ennenkaikkea sudet välttelivät ihmisen kohtaamista. Minkäänlaista vaaraa susien häviämisestä sukupuuttoon ei ole ollut koskaan.

Ei silloin ollut häirikkösusia, vahingot koirille ja karjalle olivat harvinaisia, puhumattakaan että olisi pitänyt kuljetella lapsia kouluun autolla. Ei tarvinnut missään pelätä päästää lapsia pihalle leikkimään tms.

Eikä silloin ollut mieleltään sairaita susien suojelijoita.

Kyseeseen tulee oman henkilökohtaisen turvan takaaminen tulevaisuudessakin. Jos susiensuojelija haluaa täydellisen rauhoituksen sudelle, tulkoon vahtimaan minun lapsiani 24h vuorokaudessa vuoden ympäri ilman vapaapäiviä mielellään aseistettuna, ettei lapsille käy susien kanssa huonosti. Mikäli tähän ei sudensuojelijalla ole mahdollisuutta, ÄLKÖÖN spekuloiko MINUN turvallisuudellani ja lasteni turvallisuudella vaan hyväksykööt susien tappamisen pihapiiristä koska ne eivät sinne kuulu.

Ne suojelijat istuvat jossain suurkaupunkiprysselissä, jonne ei varmasti suden livahda. Entä jos nämä päättäjät asuisivat Hattuvaarassa ja joka päivä laittaisivat mirrikaulaiset lapsukaisensa aamupimeään koulutielle tai vaikka illalla lumiukkoja tekemään. Taitaisi päätökset suojeluista muuttua.

Esimerkiksi tuossa muutaman kilometrin päässä on talo jossa noin kuukausi sitten susi tonki roskakasaa pihamaalla eikä säikähtänyt vaikka isäntä meni rappusille karjumaan. Suden onneksi isäntä oli sellainen harvinaisuus ettei hän omista minkään näköistä tussaria ja siten hukka pelasti nahkansa vielä sillä kertaa.

Suden vaarallisuudesta on erittäin hyvänä todisteena se, että monin paikoin sudet ovat tottuneet ruokailemaan pihapiirissä ruokanaan joko koirat tai lampaat tähän asti. Tämä ilmiö ei ole kiinni susikannan koosta. ihan sama kuin puhuisi säästä siltä osin.

Jossain keskustelussa viitattiin "brysselin saneluihin". Sellainen ero on meillä ja mm. Belgialla, että siellä laki otetaan tilanteen vaatiessa välittömästi omiin käsiin sanoi direktiivi mitä tahansa. Tähänhän on itärajalla jo mnety. Valitettavaa on, että "suojelun" vuoksi saattaa mennä koko susikanta, mikä sekään ei ole toivottavaa.

- Metsästäjät sanovat, että heitä pidetään tällaisilla päätöksillä pilkkanaan. Heidän mielestään yhden suden lopettamisella ei ole mitään merkitystä, kun kanta on niin runsas.

Jos olis mun piha, niin ei vit.. yksikään susi ei edes ruohonkortta mun tontilta katkaisisi. Ja voivan sitä ampumista perustella myös sillä, että pelkäsi oman turvallisuutensa puolesta kun noin röyhkeästi suden käyttäytyivät. Mene sitten siinä mittailemaan ja todistelemaan omia pelkoja oikeudessa, eihän niitä voi kukaan muu ymmärtää kuin vain se henkilö joka siinä tilanteessa on ollut.

Uhkatilanteeksi suden osalta riittää se, että susi uhkaa koiraani. Mielipiteeni on, että tällöin susi poistetaan maan kamaralta, terve menoa.

Nyt ollaan tultu siihen että susi käytännössä ammutaan aina kun nähdään. Kukaan ei viitsi ilmoitella ampumisiaan, vaan sotketaan raadot mieluummin suohon. Silti tämä "epävirallinen" susien tappaminen ei riitä saattamaan tilannetta normaaliksi. Korpilain käyttö on tietenkin hieman kyseenalaista, mutta se on ainoa keino tällähetkellä.

Paksu hanki ja moottorikelkka on juuri niin tehokas yhdistelmä sudenmetsästyksessä kuin varmasti itsekin hyvin tiedät

Nämähän on niitä 30-kiloisia rengasnenäisiä pitkätukkia koko lauma. Tuskinpa nämä kovinkaan suurta vallankumousta saavat aikaan.

Onko kukaan muuten kehitellyt ajatusta että tuettaisiin joukolla itärajan takaista suden metsästystä? Olisko asiaan mitään estettä esim. lain puolesta jos esim metsästyskoirajärjestöt keräisivät muutaman vuoden vaikka kaksinkertaista jäsenmaksua ja tämä ylimääräinen osuus käytettäisiin hyvän ylimääräisen tapporahan maksuun naapurissa susista jotka metsästetään esim Karjalan alueella?.

Kannatan toki tapporahan maksua Venäjän puolella ammutuista susista. Jos sudet vähenisi riittävästi naapurin puolelta, saattaisi meidän ylitiheä kanta siirtyä rajan taakse, ainakin osittain.