Tiedonvälitys, asioihin realistisesti suhtautuminen ja niiden selvittäminen on susien tappajien pahin vihollinen. Harmi ettei tätä asiaa aikanaan ymmärretty kun 1800- luvulla kerrottiin susien ihmisten kimppuun käyneistä susista.

Kuka vielä uskoo kirkonkirjoihin merkittyjä kuolinsyitä tai ikivanhoja lehtitietoja? Minä en ole niellyt niitä koskaan. Moni uutinen on päässyt aikanaan lehtiin, mutta kukaan ei niitä koskaan tarkistanut! Julkaisen tuon uutisen nyt kokonaan......

Lainaan tähän vielä erästä kommentoijaa ennen uutista.

Susi ei ole ahdistellut ihmistä 1880-luvun jälkeen - enkä usko enää lainkaan, että on ahdistellut silloinkaan. Jos tänä päivänä perheen oman kultaisennoutajan puremat voidaan laittaa suden syyksi, niin mitä kaikkea onkaan voitu tehdä 1800-luvulla. Tänä päivänä sentään onneksi nämä jotenkin voidaan tutkia - 1800-luvulla loppupöytäkirjan teki kamarissaan talonpoika, lukkari taikka kuppari. Ja näitä "kirkonkirjoja" pidetään vielä luotettavina lähteinä, sallikaa minun nauraa.

Pylkönmäkeläistä poikaa puri ilmeisesti oma koira

26.11. - 16:41 (Luotu: 16:40) -

Pylkönmäellä Keski-Suomessa poikaa purrut eläin on ilmeisesti ollut perheen oma koira. Komisario Reima Rossin mukaan paikalla käyneet petotutkijat eivät löytäneet suden tai muunkaan petoeläimen jälkiä tai muita merkkejä niistä.

Sen sijaan loukkaantuneen pojan paikalla olleet kaverit tunnustivat poliisin kuulusteluissa keksineensä tarinan pihaan loikanneesta suuresta eläimestä. Poliisi ei ole vielä tänään puhutellut puremia saanutta poikaa itseään, joka joutui vammojensa vuoksi sairaalaan.

- Pojat pelkäsivät, että kultainen noutaja tapetaan, ja siksi he päättivät yhdessä kertoa tällaisen tarinan, Rossi kertoo.

Se, miksi koira puri 11-vuotiasta poikaa lauantain vastaisena yönä, on vielä epäselvää. Rossin mukaan kyse on ehkä ollut eläimen reviirikäyttäytymisestä.

Puremia saaneen pojan kolme kaveria kutsuttiin uudelleen poliisin puheille sen jälkeen, kun Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkijat olivat käyneet onnettomuuspaikalla. Tänään he kertoivat yhdenmukaisesti, että koira oli purrut heidän kaveriaan.