Kansanedustaja Lauri Oinonen on varsinainen sankari, mikään ei ole edustajalle niin tärkeää kuin kansalaisen perusturvallisuus. Oinonen on tehnyt eduskunnassa kymmeniä aloitteita ja kirjallisia kysymyksiä suurpetoja vastaan. Pahimmillaan jopa vaatinut tapporahaa petojen tappajille.

Pylkönmäen tapauksen jälkeen pastori Oinonen kuvitteli jo itse jumalan vastanneen rukouksiinsa;

Keuruulainen kansanedustaja Lauri Oinonen (kesk.) vaatii muutosta suurpetopolitiikkaan. Hän toisti ajatuksensa lauantaina kuultuaan ison eläimen hyökkäyksestä pikkupojan käsivarteen Pylkönmäellä.

- Tapahtui, kuten olen pelännytkin. Suden hyökkäys pojan kimppuun kotipihalla Keski-Suomessa Pylkönmäellä osoittaa todeksi jo pitkään esilletuomani suurpetovaaran. Todellisuus ei enää selittelyjä kaipaa, petoja on yksinkertaisesti päästävä metsästämään ilman nykyisiä rajoituksia. Tilanne käy muutoin täysin kestämättömäksi, hän kirjoitti tiedotteessaan.

Maltti on valttia Lauri, ei kannata antaa lausuntoja vastoin parempaa tietoa! Katsotaan mitä Oinonen on tehnyt eduskunnassa.

Koska sudet ovat koirien sukulaiseläimiä, myös geneettinen sukupuhtaus vaarantuu. Sudet pystyvät pariutumaan koirien kanssa, ja seurauksena syntyy erittäin vaarallisia koirasusia ja näiden jälkeläisiä. Naarassudet tulevat pihoihin pariutumaan uroskoirien kanssa, ja maastoon syntyy koirasusia. Oman havaintoni mukaan myös uroskoirat menevät maastoon ja pariutuvat naarassusien kanssa. Kiima-aikana parittelunhaluiset sudet ja koirat löytävät toisensa jo peninkulman päästä kotiasutuksista. Jo nyt on ilmeistä, että Suomessa liikkuvasta susiksi kutsutusta petokannasta suuri osa on koirasusia ja niiden jälkeläisiä. Täten erityisesti geneettinen puhtaus ja vaistonvaraisten ja opittujen ominaisuuksien piloille menemisen uhan tosiasiat vaativat erityisesti susien sijoittamista aidattuihin eläinpuistoihin. Susien kohdalla myös väärä tottuminen ihmisiin, ihmisasumuksiin ja kotieläimiin käy nopeasti, koska naarassusi voi saada usean pentupoikueen vuodessa, kuten koirakin, ja pentueessa on noin 12 jälkeläistä per pentue.

Omasta puolestani onnittelen Oinosta tästä havainnosta, on todella harvinaista törmätä Suomessa suteen. Vielä harvinaisempaa on päästä todistamaan suden ja koiran parittelua. Ikävä kyllä minulla ei ole teologian alalta minkäänlaista kokemusta ja myönnän heti, että uskoni horjuu myös tässä tapauksessa. Minä en usko Oinosen saaneen tuollaista kokemusta.

Mukaan ei ole huomannut kertoa edustajalle myöskään kuinka suuria susipentueet ovat. Suomessa ei taida syntyä kahtatoista pentua susiparia kohden.