Kaavilta kuuluu taas kummia, sudet juoksevat pihoissa, ja niitä on oikein laumoittain. Minä taas tapani mukaan epäilen koko kohua. Kaavilla varmasti on susia, ja jokunen koira ja kissakin on voinut hukan suuhun mennä.


Mutta susi ei ajattele, eikä susi osaa vainota. Susi ei ole sen ajattelevampi kuin koirakaan, vaikka monet koiranomistajat kuvittelevatkin lemmikkiensä ymmärtävän puhetta, ja luulevat eläimen perheenjäsenen tavoin kuuntelevan heidän murheitaan.

Nämä jatkuvasti pihoissa käyvät häirikkösudet omaavat kyllä yhden yhteisen tuntomerkin. Valokuviin saadut yksilöt ovat aina koiria, jotka eivät enää ylitä uutiskynnystä.

Kaaville ei tule myöntää yhtään kaatolupaa!

gray20wolf4sh9.jpg


Susilaumat vainoavat Kaavilla
Häirikkösusilaumoista on muodostunut Kaavilla suuri ongelma. Petohavaintoja on tehty alueella enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Sudet ovat tulleet jopa pihapiireihin ja kirkonkylän liepeille.

Kaatolupa on haettu kaikkiaan seitsemälle sudelle. Viime talvena kaatolupia ei saatu, mutta nyt luvan saanti on todennäköisempää, sillä häirikkösudet ovat syöneet tänä talvena jo useita koiria ja koulukyytejä on jouduttu järjestelemään uudelleen.