Päivitetty 10.12.06 klo 10.38

Tänään on uutisoitu Kiteellä omakotialueella liikkuvasta sudesta. Peri suomalaiseen tapaan poliisi on antanut luvan suden ampumiseen poliisilain nojalla, ja avuksi on rientänyt parikymmentä metsästäjää. Ainakaan vielä ei ole kerrottu sutta tapetun, mutta partiointia aiotaan jatkaa yli yön.

Sudesta ei sunnuntai aamuun mennessä ole kerrottu uusia havaintoja. Poliisipäällikön antama kaatolupa on kuitenkin voimassa maanantai aamuun, jonka jälkeen tilannetta katsotaan tarvittaessa uudelleen.

Kiteellä yksinäinen susi liikuskelee omakotitaloalueella Kytäniemessä. Poliisi on saanut sudesta useita havaintoja. Poliisi suunnittelee toimia suden poistamiseksi alueelta. Asukkaita pyydetään ilmoittamaan poliisille sutta koskevista havainnoista. Lapset eivät saisi liikkua alueella ilman aikuisia.


Mikään ei tietenkään ole niin epävarmaa kuin maallikoiden susihavainnot, jotka useimmiten koskevat koiria, ja tapaukset joissa sutta aletaan näkemään jatkuvasti ovat massapsykoosia. Mielenkiintoista nähdä löytyykö alueelta susi vai paljastuuko se koiraksi. Mikäli kyseessä tosiaan on susi niin luulisi sen jo vaihtaneen maisemaa.

Ihmettelen kyllä eikö poliisi keksinyt mitään muuta keinoa kuin poliisilain turvin ampua eläin?