Tämä luontoa rakastava kansa vihaa kaikkea elämää, joka sen tonttien lähelle tulee - tai ainakin päästää ääniä. Koska tappolupia haetaan satakielille?

"Ainaiseen kirkunaan väsyy"

31.5.2007 14:46

- Tähän ainaiseen kirkunaan väsyy, huokasi Elisa Sandvik Iltalehdelle. Iltalehti kertoi Teerijärven lokkiongelmasta kolme viikkoa sitten.

- Tähän ainaiseen kirkunaan väsyy, huokaa lastenhoitaja Elisa Sandvik kotinsa pihamaalla Kruunupyyn Teerijärvellä Sandvikin kylässä.

Hän on kyllästynyt muiden asukkaiden tapaan aluetta terrorisoiviin naurulokkiparviin. Länsi-Suomen ympäristökeskus laskee Teerijärven lähialueilla pesivän noin 11 000-15 000 paria. Kesällä poikaset mukaan lukien lintujen määrä nousee noin 60 000 yksilöön.

Asukkaat sanovat, että naurulokki on todella nimensä veroinen. Sen riekunta on jatkuvaa. Jotkut joutuvat pitämään korvatulppia korvissaan, jotta saavat nukuttua.

- Lokeilta ei saa hetken rauhaa, vaan kirkuna jatkuu yötä päivää. Luonnossa ei kuule enää muiden lintujen ääniä lainkaan, kun lokkien meteli peittää kaiken muun alleen, Elisa Sandvik sanoo.

Meluhäiriön lisäksi asukkaat valittivat Iltalehdelle, että lokkiparvet saastuttavat ulosteellaan järvien vedet, rannat ja mökkilaiturit.

- Tämä on niin matala järvi, että pelkään, miten sen käy, Elisa Sandvik sanoi Sandvikinjärveä katsellessaan.

 
IL