Lehdistä löytyy jatkuvasti vääriä hälytyksiä susien aiheuttamista vaaratilanteista, jotka yleensä paljastuvat koiriksi tai muiksi eläimiksi. Mutta se ei näytä yhtään muuttavan susia pelkäävien uskoa 1800-luvun lehtiuutisiin....

Tiistain susihavainto lappeenrantalaisen lapsiperheen leikkipaikalta oli väärä hälytys. Keskiviikon Ilta-Sanomat kertoi tapauksesta lööpissään, mutta tieto ei pidä paikkaansa.

Kälvelässä lähellä Ylämaan rajaa liikkui sen sijaan ilves. Neljävuotias poika leikki pihapiirissä ja kertoi näköhavainnoistaan isälleen.

Riistanhoitoyhdistyksen miehet käyvät tarkastamassa kaikki heille ilmoitetut susihavainnot. He tunnistivat Kälvelän tapauksen ilvekseksi jälkien perusteella.

Suurpetoyhdysmies Kari Jukkalalle on tullut noin 40 todeksi havaittua susihavaintoa, mutta myös vääriä hälytyksiä on tullut useita.

Tiistaina ilmoitettiin muun muassa suden liikkuvan Lappeenrannan keskustassa Pikisaaressa. Kyseessä oli todennäköisesti koira.

Jukkalan mukaan ilveksiä liikkuu Lappeenrannan eteläpuolella nyt runsaasti. Tiedossa on ainakin kuusi eläintä, jotka liikkuvat Raipon, Korkea-ahon ja Hanhijärven suunnalla.

Ilves on paljon sutta pienempi eläin, mutta korkeudeltaan se voi olla samaa luokkaa.Jukkalan mukaan hämärä, nopeat tilanteet ja mielikuvat vaikuttavat kuitenkin niin, että ilves voidaan sekoittaa suteen.

Tiedossa ei ole, että ilves olisi uhannut ihmistä. Ilvesten ravintoa ovat muun muassa jänikset ja kauriinvasat.