Latva-Juurikan tanakka lintutorni seisoo tutulla paikallaan entistäkin ehompana Taivalkosken Isokummussa. Lähes koko torni on rakennettu uusiksi, lattiaa, seiniä, huonokuntoisia portaita ja kaiteita myöten. Alkuperäisten tukitolppien ja tukirevojen kunto oli sitä luokkaa, että ne jätettiin paikalleen. Torniin on suunniteltu rakennettavaksi myös katto ehkäpä jo tulevana keväänä.
– Viisitoistahenkinen opiskelijaporukka Koillis-Suomen aikuiskoulutuksesta teki työtä noin viisi päivää ja puumateriaalia – raakaa ja kyllästettyä – kului satoja metrejä, kouluttaja Lasse Moilanen laskeskelee metsäalan osaperustutkinnon/metsänhoidon kurssin työpanosta.

Lintutornin kunnostamisesta oli ollut puhetta jo viime kesänä, mutta vasta marraskuulla voitiin aloittaa puutavaran hankinta, kun muut kesän ja syksyn kiireet hellittivät.
– Metsäoppilaitoksen mukaantulo varmistui marras-joulukuun vaihteessa ja Leo Juusolan rautakaupan heti tämän jälkeen. Oppilaitos lahjoitti raakapuun ja Juusola kyllästetyn, jatkaa Moilanen.

Latva-Juurikan lintutorni on taivalkoskelaisten lintuharrastajien suosikkipaikka. Tornin käyttöaste on hyvin korkea juuri siksi, koska se on lähellä kylää ja Jokijärventien välittömässä läheisyydessä.
– Lintutorni sijaitsee kalankasvattaja Pekka Vääräniemen mailla. Vesialueen lintu- ja pesimälajisto on runsas ja siellä on havaittu sellaisia spesiaalilajeja kuten mustatiira, punakuiri, mustakurkku-uikku, heinätavi, lapasorsa ja lapasotka, luettelee lintuharrastaja Tarmo Moilanen.