Suomessa ei ole vieläkään susiongelmaa, mutta meillä on suuri koiraongelma, kuten tämäkin uutinen kertoo. Suomen susihistorian kauhuteot ovat todennäköisesti kaikki koirien tekoja.

Poliisikoira hyökkäsi yllättäen emäntänsä kimppuun kuntoradalla ja puri naiselta käden poikki.

Poliisit ja armeijat eri puolilla maailmaa käyttävät belgianpaimenkoira malinois -rotua palveluskäytössä.
- Ymmärtääkseni käsi oli enää vain nahasta kiinni, kauhistelee päällystön päivystäjä, rikoskomisario Risto Nyholm.

Poliisikoiran ohjaajan vaimo oli perjantaina puoliltapäivin ulkoiluttamassa belgianpaimenkoira malinois -rotuista koiraa kahden kouluikäisen lapsensa kanssa. Koira oli jostain syystä ollut rauhaton koko lenkin ajan.

- Metsäpolulta kuntoradalle tultaessa rouva oli yrittänyt rauhoittaa koiraa ja vetää sitä hihnasta lähemmäs. Tällöin se oli hermostunut ja tarrautunut kiinni naisen vasempaan ranteeseen. Koira piti ranteesta kiinni 15-20 minuuttia, Nyholm selvitti tilannetta.

Ilmeisesti kuntopolulla ollut sivullinen hälytti paikalle apua. Kotirannalla sijaitsevalle kuntoradalle saapui nopeasti ambulanssi ja Pohjanmaan pelastuslaitoksen Pete-pelastushelikopteri. Naiselle annettiin ensiapua ennen kuljetusta.

Lentomatka sairaalaan Tampereelle katkesi kuitenkin ennen aikojaan huonon sään takia. Helikopteri joutui laskeutumaan Jalasjärvelle, josta sairaalamatkaa jatkettiin ambulanssilla.

Naisen vasen käsi kärsi pahoja luu-, pehmytkudos-, verisuoni- ja hermovaurioita.

Koira lopetettiin perjantaina.