Vantaan Sotungissa on aamulla havaittu kolme sutta.Vantaan rhy:n toiminnanohjaaja on käynyt varmistamassa illalla susien jäljet.

"Kyllä ne näyttävät olevan suden jäljet. Jälki on noin kymmenen senttiä pitkä ja seitsemän senttiä leveä. Myös sudelle tyypilliset kynnenjäljet erottuivat pellosta. Lähistöllä oli myös pienempiä jälkiä", toiminnanohjaaja kertoo.

Sudet on nähty ensimmäisen kerran Vantaalla jo sunnuntai-iltana. Kesän ja syksyn aikana Uudellamaalla on tehty muutamia muitakin susihavaintoja. Pysyvää susikantaa Uudellemaalle ei kuitenkaan tiedetä syntyneen, havainnot ovat ilmeisesti koskeneet liikkuvia, reviiriä etsiviä susia.

Susi pystyy elämään Uudenmaan maastoissa hyvin, kunhan sen vain annetaan olla rauhassa. Erittäin uhanalaisen suden suurin uhkatekijä on laiton pyynti ja metsästys. Susi mielletään tarinoissa usein aidoksi erämaan asukiksi, joka ei kuuluisi asutuksen lähistölle. Tämä käsitys on täysin virheellinen, susi on tappamalla ja vainoamalla ajettu erämaihin. Monissa maissa sudet elävät ihmisten kanssa rauhallista yhteiseloa, öisistä vierailuista kyliin kertovat vain aamuiset jäljet.

Pääkaupunkiseudulla susiin osataan kuitenkin suhtautua ja ne karkoitetaan ruotsiksi komentamalla. Uutisen otsikon suden herättämä pelko ei saa varsinaisesta jutusta vahvistusta.

Toivottavasti Uusimaa saa pian oman, kauan odotetun vakituisen susikantansa!