Allekirjoita!

Adressi Suomen susikannan elvyttämiseksi sekä säilyttämiseksi.

Susi on erittäin uhanalainen laji,joka on lailla rauhoitettu vuodesta 1973 lähtien.
Silti susikanta on pysynyt hyvin pienenä - kiitos pahan ongelman - salametsästyksen takia. Myös MMM myöntää tappolupia mitä ihmeellisimmin perustein, vaikka EU:n luontodirektiivien mukaan susien kaatolupia tulisi jakaa erittäin tiukoin perustein.
Salametsästyksen ennaltaehkäisemiseksi ja salakaatojen tutkintaa varten ei ole suotu kylliksi resursseja, eivätkä metsästäjät ilmianna kavereitaan.

Susi on perheyhteisössä elävä sosiaalinen laumaeläin, joka saalistaa ruokansa lauman yhteistyötä käyttäen.
Ihmisillä ja susilla on ollut monenlaista viha-rakkaussuhdetta maan päällä, mutta tämänhetkinen Suomen hysteriatilanne on päässyt pahasti käsistä. Media langettaa kauhukuvia, perheet kuvittelevat Punahilkan ison pahan suden vaanivan lapsiaan koulutiellä jne. Tämän hysterian on loputtava ja ihmisille on saatava oikeat tiedot susista ja muistakin pedoista legendojen sijaan, jotta asenteet muuttuisivat susikannallemme suotuisammaksi.

Kuluvalla metsästyskaudella syksystä 2006 kevääseen 2007 kaatolupia on myönnetty ennätyksellinen määrä 30-40.
Viime vuonna susia ammuttiin virallisesti yli 20.

viimeisin virallinen tiedote (2005 lopussa) kertoo että susia oli n. 205-215 yksilöä. Pentueita arveltiin syntyneen 20. Venäjällä syntyneitä Suomeen tulleita pentueita arvioitiin olevan n. 6-7. Susikannassa oli vuoden 2005 lopulla noin 70-80 pentua. (Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos)