SUSIHIIHTOON! 

Luonto-Liiton Susiryhmän perinteiset susihiihdot suihkitaan Pohjois-Karjalan maisemissa, Lieksassa.  

Majoitumme vanhaan, puulämmitteiseen ja myrskylyhtyjen valaisemaan tukkikämppään.Sauna lämpiää iltaisin hiihtopäivien jälkeen. Hiihdon hintaan kuuluvat mökillä nautittava aamupala, maastoon otettavat eväät ja illalla kämpällä valmistettava lämmin ruoka. Osallistujien odotetaan osallistuvan päivärutiinien hoitamiseen, kuten saunan lämmittämiseen, veden kantoon, puiden pilkkomiseen ja tuvan tulien kohenteluun. Hiihtojen hintaan kuuluu myös kuljetus Lieksasta kämpälle ja takaisin. 

Tarjolla kolme eri hiihtovaihtoehtoa:

  1. Pitkä viikonloppu 15. – 18.3. Hinta: 50/70e (kalliimpi hinta muille kuin L-L:n tai Susiryhmän jäsenille)
  2. Pitkä viikonloppu 22. – 25.3. Hinta: 50/70e
  3. Pitkä hiihto 15. – 22.3. Hinta: 75/105e.

 

Viikonloppujen ohjelmaan kuuluu oman oppaamme lisäksi jonakin päivänä aidon paikallisoppaan johtama retkihiihto. Viime vuosina oppainamme on ollut mm. rajavartijoita, erävalvoja ja eräopas. Pitkällä hiihdolla saa nauttia pienemmällä joukolla täysin siemauksin keväthangista, eläinten lumijäljistä ja rennosta hiihtotunnelmasta. 

Jokaisena hiihtopäivänä tehdään päiväretki metsäsuksilla. Tarkoituksena on etsiä ja seurata mielenkiintoisia lumijälkiä, ennen kaikkea tietenkin suurpetojen jälkiä. Susihiihtojen matkavauhti ei ole päätä huimaava, onhan luonnon tarkkailu retken pääasia. Hiihtomatkaa kertyy päivittäin kymmenestä kilometristä vähän yli kahteenkymmeneen. Suosittelemme jokaiselle hiihtäjälle edes paria harjoituslenkkiä tämän talven lumilla ennen susihiihdoille tuloa.  

Jos et omista metsäsuksia ja eräsiteisiin sopivia saappaita/kenkiä, voit kysyä niitä meiltä lainaksi. Yritä kuitenkin ensiksi kysellä välineitä lainaan omasta tuttavapiiristäsi, sillä meidänkin lainauskapasiteettimme on rajallinen.  

Lisätiedot ja ilmoittautumiset mieluiten sähköpostitse: anusalmi@cc.joensuu.fi tai toissijaisesti puhelimitse 050-5361024/Allu. 

HUOM! Viimeinen ilmoittautumispäivä 15.2. 2006!