Tapauksen tekee ainutlaatuiseksi pelkästään se, että käry kävi. Laiton metsästys on Suomessa arkipäivää ja sitä tapahtuu koko maassa, mutta eniten syrjäseuduilla. Ongelma ei katoa helposti edes valvontaa lisäämällä, Suomi on iso maa ja metsästäjiä on kolme sataa tuhatta. Yksi ratkaisu olisi sulkea puomeilla metsäautoteitä, mutta tästä toimesta kärsisivät muut luonnossa liikkujat.

Laisäädäntöön pitäisi ehdottomasti kirjata törkeä metsästysrikos!

Rajavartiolaitoksen partio sai kiinni kaksi teeriä laittomasti metsästänyttä miestä lauantaina Lieksassa.

Rajapartio kiinnitti huomiota erikoisiin jälkiin metsäautotiellä. Niistä selvisi, että tiellä ajaneesta autosta tai sen vierestä oli ammuttu rauhoitusaikana kaksi teertä tien poskeen.

Rajapartio seurasi auton jälkiä ja yhytti parin kilometrin päästä kaksi savolaista metsästäjää asuntovaunusta. Heillä oli Metsähallituksen metsästysluvat. Poliisin määräyksestä autoon ja asuntovaunuun tehtiin kotietsintä. Ammutut teeret löytyivät auton takakontista. Toinen miehistä myönsi teon.
Kanalintujen metsästys loppui lokakuun loppuun, joten miesten epäillään syyllistyneen sekä rauhoitettujen riistalintujen ampumiseen että moottorikulkuneuvon apuna käyttämiseen lintujen ampumisessa.Heidän aseensa, ampumatarvikkeet sekä laittomasti ammutut teeret takavarikoitiin.

Suomessa auto on vielä pyhä esine, sitä saa rikoksessa käyttää, sen rikollisesta käytöstä tuomitaan, mutta rikosvälineenä sitä ei takavarikoida.