Kainuu on todella ihmeellinen maakunta, maakunnan hirvimiehet kertovat jatkuvaa tarinaa kuinka sudet ovat syöneet hirvet loppuun ja uhkaavat hirvien loputtua hävittää metsäpeurat sukupuuttoon. Siitä huolimatta tästä hirvityhjiöstä kertova uutinen;

Kainuussa myönnettiin hirvilupia tänä vuonna 6600 eli neljännes enemmän kuin viime vuonna.

Lupia kohdennettiin erityisesti hirvivahinkoalueille. Ennätyksellinen hirvijahti on sujunut hyvin, arvioi riistapäällikkö Jukka Keränen Kainuun riistanhoitopiiristä.

Parasta kai uskoa tähän uutisoituun hirvilupamäärään, ja jättää puheet susien syömistä hirvistä ja peuroista muiden susisatujen joukkoon.

Kainuussa lumettomuus haittaa ilvesten metsästystä, eikä vielä ole kaadettu yhtään lupailvestä, vaikka pyyntikausi alkoi kuun alussa. Kainuun 70 ilveksestä viidelle on myönnetty kaatolupa.
Metsästystä ei ole voitu aloittaa, koska ilman jälkiä ei pystytä arvioimaan, onko ilveksellä pentuja. Poikasia saaneet ilvesemot ovat rauhoitettuja.

Ilveksien kerrotaan Sotkamossa tappaneet ruuakseen kotikissoja, sillä ne ovat jäniksiä helpompaa saalista. Tähän on vaikea uskoa, epäilen ilveksen kyllä pyytäneen irtokissoja maastosta, mutta kotikissalla ei maastoon ole asiaa ilman talutushihnaa. Ilveksen voi laskea tehneen arvokasta riistanhoitotyötä syödessään tulokaspetoja!