Ranskan suurkaupungit kärsivät yhä kasvavista pulupopulaatioista. Joidenkin mielestä pulut ovat pelkkä maanvaiva, toiset taas pitävät niitä urbaanimiljöiden olennaisena eläinkantana.
Kesykyyhky eli pulu on asuttanut sankoin joukoin kaupunkeja ainakin keskiajasta lähtien. On havaittu, että pulu vaikuttaa kaupunkieläimistön tasapainoon. Jos kanta vähenee huomattavasti, niin rotat lisääntyvät. Toisaalta pulut levittävät keuhkoihin pesiytyvää sientä, joka saattaa kulkeutua hermostoon ja aiheuttaa aivokalvontulehduksia.

Terveysriski
Ranskan terveysviranomaisten mielestä lintuinfluenssan levittäjinä pulut ovat lähes olematon vaara. Suurempi riski ovat punkit, jotka saattavat ottaa ihmisen uhrikseen, jos esimerkiksi ullakolta on pulut täysin hävitetty.
Etenkin suurkaupungeissa, kuten Pariisissa, Lyonissa ja Marseillessa pulujen jätökset tärväävät rakennukset ja autot. Pulut ovat sen verran vakavasti otettava terveysriski, että niiden kantaa vähennetään hillitysti kaiken aikaa. Suuroperaatioihin ei uskalleta ryhtyä, koska pelätään eläinsuojelijoiden nousevan barrikadeille.

Haukat apuun
- Olemme kokeilleet koulutettuja haukkoja, mutta ne eivät pelkästään pelottele ja saattavat tappaa muitakin lintuja. Lisäksi olemme laskeneet, että yhden kyyhkysen eliminoiminen tulee maksamaan noin 130 euroa, kertoi Pariisin kaupungin tiedottaja.
- Toisaalta Notre-Damen tapuleissa pesii luonnonvaraisesti tuulihaukkoja, jotka ovat pelkällä olemuksellaan vähentäneet puluja katedraalin aukiolta.
Pariisissa on kokeiltu hyvällä menestyksellä pulujen jättipesää. Sinne mahtuu parisataa lintua hautomaan. Aika ajoin munat käydään steriloimassa. Kaupunginisien into moisten pönttöjen yleistämiselle on kuitenkin ollut vaimeaa.

Verkoilla lintuja napataan ja lähetetään lempeästi tuonelaan vain yksityisten kiinteistöjen alueilla. Yleisillä paikoilla tällainen on mahdotonta, koska kunnat pelkäävät saavansa eläinrääkkääjän maineen.

Marseillessa iso ratsia
Marseillessa on kuitenkin kyttyröidytty tosissaan ja siellä järjestetään piakkoin suuri puluratsia. Kansalaisille on tiedotettu yksityiskohtaisella kampanjalla, kuinka hienovaraisesti asia hoidetaan.
Lyonin kaupungin terveysviraston mukaan pulut eivät sinänsä ole varsinainen ongelma, vaan niitten keskittyminen pienille alueille. Syypäinä pidetään lintuja liian innokkaasti ruokkivia henkilöitä.
Kaikissa suurkaupungeissa virkailijat valistavat oikein kädestä pitäen, mutta huonolla tuloksella pulujen ruokkijoita niistä vaaroista, joita koituu heille itselleen ja muille.
Periaatteessa pulujen ruokkimisesta voi rapsahtaa 450 euron sakko. Se on kuitenkin jäänyt täysin kuolleeksi kirjaimeksi.