Suomen sudenkorentoseura 28.05.2007 kello 09.34

Suomen sudenkorentoseuran valokuvanäyttely Porin BePopissa 27.5.-7.6.2007


Suomen sudenkorentoseura ry järjestää valokuvanäyttelyn Porin BePopissa 27.5.-7.6.2007. Esillä on useiden korentoharrastajien parhaita sudenkorentovalokuvia.

"Sudenkorentoharrastuksen painopiste on nykyään korentojen tarkkailussa ja valokuvaamisessa, kokoelmia ei enää kerätä yhtä aktiivisesti kuin vielä muutama vuosikymmen sitten. Varsinkin digikameroiden yleistyttyä jopa lentävät sudenkorennot saadaan vangittua hämmästyttävän tarkkoina valokuvina, joiden yksityiskohtien katseluun ei kyllästy", kertoo Suomen sudenkorentoseura ry:n porilainen jäsen Sami Luoma.


Ensimmäiset sudenkorennot ovat jo lennossa. "Satakunnan rannikolla ja sisämaassakin ovat keliolosuhteet olleet pitkään epäotolliset kuoriutumisille, mutta nyt on lämpimiä ja heikkotuulisia päiviä ennustettuna. Kuoriutumisen hetki onkin vaaroja täynnä, mutta suuret lukumäärät korvaavat menetykset, joita mm. huonot sääolosuhteet ja linnut aikaansaavat ", Luoma toteaa.

Suomessa sudenkorentoharrastajien määrä lähti voimakkaaseen kasvuun 2000-luvun alussa julkaistun "Suomen sudenkorennot" -kirjan myötä.
"Sudenkorennot ovat helppo harrastuskohde, sillä Suomessa tavataan vain 54 lajia ja nykyään määritystietoutta on helposti saatavilla", Luoma lisää.

Lisätietoja:

Sami Luoma, Suomen sudenkorentoseura ry,
puhelin 044 352 5289, piisami.luoma@gmail.com

Valokuvanäyttelyn posteri, käyttöoikeus tämän tiedotteen julkaisemisen yhteydessä (kuva: Rane Olsen)

web_AizGYlWiSz.jpg

Lisätietoa sudenkorennoista ja Suomen sudenkorentoseura ry:stä:

http://www.sudenkorento.fi/

Suomen sudenkorentoseura ry (http://www.sudenkorento.fi/) perustettiin vuonna 2006. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää sudenkorentojen tutkimusta, suojelua ja harrastusta sekä toimia alan tutkijoiden ja harrastajien yhdyssiteenä Suomessa.