Järjestön mukaan Länsi-Islannissa sijaitsevalta Fiflholtin kaatopaikalta on löytynyt 179 tonnia valaiden teurasjätettä, luita ja rasvaa.

Valaat ovat järjestön mukaan uhanalaisiksi luokiteltuja sillivalaita.

Pyydetyistä valaista saatu vajaat 200 tonnia lihaa makaa pakastettuna varastossa, koska sitä ei ole voitu viedä Japaniin. Japani ei ota lihaa vastaan, koska lihan pelätään sisältävän liian korkeita kemikaalipitoisuuksia. Kemikaalitestejä ei ole tehty.

Valaanruhojen vieminen kaatopaikalle on maksanut yli 220 000 euroa.

Greenpeace vastustaa kaupallista valaanpyyntiä. Järjestön merikampanjavastaavan Frode Pleymin mukaan on vaikea uskoa, että uhanalaisen lajin pyytäminen ja sen kuoppaaminen kaatopaikalle olisi esimerkki tarpeellisesta elinkeinosta, saati mahdollisesti syömäkelvottoman lihan vieminen maahan, jossa jo ennestään tuhansia tonneja valaanlihaa odottaa pakastettuna ostajaansa.

Valaanpyynti vahingoittaa pahoin Islannin mainetta ja sen valasturismia, Greenpeace sanoo. Valasturismi toi vuonna 2005 maahan 82 000 vierailijaa ja lähes 14 miljoonaa euroa. Valaanpyynti ei parhaina päivinäkään yltänyt yli 3 miljoonan euron tuloihin, järjestö kertoo.

Greenpeace kertoo myös, että Japanin valaanpyyntilaivue on parhaillaan pyytämässä valaita Eteläisen jäämeren valaidensuojelualueella. Greenpeace aikoo lähettää Esperanza-aluksensa seuraamaan toimintaa ja mahdollisuuksien mukaan estämään sen.