rajasthankota01600ob4.jpg

Tuoreen EU-maan eläintarhoja joudutaan sulkemaan, koska ne eivät täytä EU:n vaatimuksia eikä niillä ole rahaa tilojensa remontoimiseen, kirjoittaa brittisanomalehti The Daily Mail.

Monissa eläintarhoissa suuret eläimet, kuten karhut tai leijonat elävät aivan liian pienissä ja likaisissa tiloissa. EU-säädösten mukaan eläintarhojen on osallistuttava tutkimustyöhön, tehtävä julkista valistustyötä ja tarjota eläimille kunnolliset elinolosuhteet.

Esimerkiksi Länsi-Romaniassa sijaitsevan Timisoaran eläintarhan eläimistä osa on jo tapettu, koska niille ei ole löytynyt sijoituspaikkaa muualta. Bukarestin eläintarhan karhuja uhkaa sama kohtalo. Eläinten uudelleensijoitusta vaikeuttaa se, että monet ovat vammautuneita aliravitsemuksen tai väkivallan seurauksena.

Romaniassa on kaikkiaan 36 eläintarhaa, joista vajaa kymmenen on jo suljettu tai suljetaan lähikuukausina.

Monet eläintarhat yrittävät epätoivoisesti saada lisärahoitusta, jotta ne voisivat jatkaa toimintaansa. Romanian eläinsuojelujärjestöt ovat vedonneet mm. Britanniaan, jotta suljettavien eläintarhojen eläimiä ei tarvitsisi lopettaa tai myydä metsästyskohteiksi.