Ympäristöjärjestö Greenpeace arvostelee helmikuussa työnsä lopettavaa hallitusta. Järjestö moittii hallitusta muun muassa uraanivaltauksien myöntämisestä ja teollisuuden energiaveron alentamisesta.

Moitteita saa osakseen myös hallituksen vaikutus siihen, että turpeen vero poistettiin ja nyt suunnitellaan lisätukea saastuttavalle turvesähkölle.

Greenpeacen aktivistit toivat maanantaiaamuna kasan kivihiiltä sekä ydinjätettä symboloivia tynnyreitä valtioneuvoston kanslian portaille.

Aktivistit toimittivat kullekin ministerille päättyvän hallituskauden loppuarvioinnin, energiansäästölampun sekä tulitikkuaskin, jolla muistutettiin, että tulitikkuaskillinen ydinjätettä voisi muuttaa koko Päijänteen veden juomakelvottomaksi.

Greenpeacen energiakampanjoitsija Lauri Myllyvirta sanoo, ettei hallitus ole puheista huolimatta hallitus onnistunut ohjaamaan Suomea pois saastuttavista energiantuotantomuodoista.

Sen sijaan hallitus jättää jälkeensä uraanikaivosten avaamisen uhan, korkeat ilmastonmuutosta kiihdyttävät päästöt sekä kasvavat ydinjätevarastot, hän moittii.

Ympäristöjärjestöt julkistavat energia- ja ilmastovaatimuksensa seuraavalle hallitukselle tiistaina.